Angol gyermekeknek

 

A gyermekeknek készülő (óvodás és kisiskolás), mindenki számára elérhető, online tananyagainkat jelenleg dolgozzuk ki. Ezek a tananyagok azoknak a szülőknek, iskoláknak és mindentől távol eső falvaknak fognak kincset jelenteni, ahol a gyermek számára elérhetetlen lenne az angol nyelvvel való ismerkedés. Tananyagainkat úgy készítjük el, hogy … De maradjon ez egyelőre a mi titkunk. 🙂 A lényeg: hogy minden gyermek számára elérhetővé tesszük megfelelő foglalkozások keretében, hogy nemcsak megismerkedjen az angol nyelvvel, hanem használja is azt a mindennapi életben.

 

Az alapelvek: 

Mikor kezdjen el tanulni a gyermek?

A gyermekek számára elengedhetetlen, hogy már egészen korán, akár egy-két éves korban megismerkedjenek másik idegen nyelvvel. A gyermek ösztönösen tanul, nem keverjük össze a másik idegen nyelvvel (ahogy egy-két téves elmélet állítja). Csak gondoljunk azokra a családokra, ahol a sváb nagymamával nem is tudott más nyelven,mint németül beszélni az unoka.

Miért tanul a gyermek?

A gyermeket ösztönzi a közlés és értés vágya. A szeretett személyeket szeretné megérteni, és szeretné megértetni magát velük. Egyszerűen ösztönösen, magától tanulni akar. Mindent elkövet azért, hogy részt vehessen a családi diskurzusban.

Kell-e a gyermeket tanítani?

Nem szabad őket tanítani; játszani kell velük, sokat beszélni hozzájuk és meghallgatni őket; tehát természetes módon együtt kell lenni velük; ez minden varázslat.

Ki lehet gyermekünk ‘tanára’?

Téves elgondolás, hogy a gyermek mellé elég egy ‘egyetemista’, aki kicsit tud angolul. Szó sincs róla. A gyermek tökéletesen, perfektül megtanulja azt, amit hall. Tehát a rossz kiejtést, vagy téves szóhasználatot egy pillanat alatt égeti be az agyába, mint anyanyelvi fordulatot. A gyermek mellé vagy nagyon jól és szépen beszélő tanár, óvónéni/óvóbácsi szükséges, vagy még jobb, ha a felnőtt, aki foglalkozik vele, anyanyelvi beszélő.

 

Kíváncsi vagy, hogy hogyan tudnánk segíteni kifejezetten a Te gyermeke(i)d angol nyelvi fejlődését? Érdeklődj itt, és eláruljuk! 😉

[contact-form-7 404 "Not Found"]