11. Mondatszerkesztés

Az angol nyelvben a mondatok megszerkesztése gondot okozhat a magyar anyanyelvű tanulóknak. Márpedig, ha nem tudunk értelmes mondatokat pillanatok alatt  létrehozni, nem fogjuk jól érezni magunkat a különböző beszédhelyzetekben. Szeretnénk tanulóink számára megkönnyíteni a jobb oldalon található képen ábrázolt bonyolult folyamatot. Első lépésként tekintsd meg alábbi anyagunkat a mondatszerkesztés alapvető szabályairól.
nyelvpicik_11_mondatszerkesztes


FONTOS:

–         A nyelvtanulók jelentős része (kb. 90%) átlagos képességű, kamasz vagy felnőtt (12-14 év feletti) tanulónak számít.

–         Tehát nem rendelkezik a kisgyerek nyelvtanulói képességével.

–         Ez azt jelenti, hogy szabályok, példák, ellenpéldák és tapasztalati úton keresztül tanulja a nyelvet.

–         Aki nem hajlandó a szabályokat megérteni, megtanulni, majd begyakorolni, sosem fog tudni gyenge középszintnél feljebb jutni az angol nyelv használatában. Hamar eljuthat erre a szintre, de onnan nincs tovább.

–         Tehát, csak beszélni, megfelelő alapok nélkül, értelmetlen: sem időt, sem energiát, sem pénzt nem spórolunk akkor, ha nem tanulunk szabályokat. Sőt, évekig fizetünk nyelvórákat, nyelvtanárokat, tanfolyamokat, tananyagokat, és mégsem jutunk el sehová. Szóval a nem-tanulás elég drága mulatság. J De azt eldönthetjük, hogy milyen szintre akarunk eljutni: alap-, közép-, vagy felsőfokra.
A HELYES MÓDSZER AKKOR IS A MEGFELELŐ TANANYAG, A MEGFELELŐ IRÁNYÍTÁS ÉS A TANULÓ HOZZÁJÁRULÁSA SZORGALOMMAL ÉS TANULÁSSAL.

Amennyiben szeretnéd megtanulni az alapokat, nézd át itt, milyen anyagok között válogathatsz weboldalunkon. Ha már tanultál, és kitöltöd ingyenes szintfelmérőnket, szaktanárunk küldeni fog egy javaslatot, hogy hogyan folytasd tovább.

 

Reméljük, hamarosan tanulóink között üdvözölhetünk!

View All

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x