16 Újrakezdők problémája

Azokról, akik már tanultak angolul, de abbahagyták valamiért. Nem értették, nem volt idejük, lusták voltak, hiányzott a motiváció. Vagy esetleg rossz módszerrel tanultak.
De vajon elölről kell-e kezdeni?

Aki már tanult angolul, de abbahagyta, gyakran beleesik abba a hibába, hogy elölről akarja elkezdeni a tanulási folyamatot. Nem jó ötlet. Csak akkor kell elölről kezdeni, ha csak nagyon keveset tanult még, esetleg néhány órát, vagy néhány leckét.

1.   Ha már tanult angolul, sok minden megmaradt önben passzív tudásként, ezért sokkal kényelmesebb és kellemesebb feladat rendszerezni a tudását. Ehhez mindenképpen szaktanár segítségét kell kérnie, aki biztosan szintfelméréssel kezdi a probléma megoldását, hogy pontosan fel tudja mérni, valójában mire is van szüksége. A szintfelmérés nem csak a jelenlegi  angol nyelvi tudását méri fel, hanem megállapítja az anyanyelvi ismeretei mélységét, információt ad képességeiről, céljairól és igényeiről. A szaktanár mindezek alapján összeállítja Önnek a követendő tananyagot.

Eddig még egy fillért sem kellett fizetnie, viszont megtudja, merre tovább.

Ha ezt az utat választja, nem marad ki semmi lényeges a nyelvtanulási folyamatból, nem válik unalmassá, ráadásul mindig újabb nyelvi élményekkel gazdagodhat.

 2.    Az elölről kezdésnek az a másik hátulütője, hogy nem veszi észre, hogy valamit még nem tud. Mert amikor újratanulja a nyelvi elemeket, felismeri őket, és nem fordít rájuk komolyabb figyelmet, hiszen ‘már tudja azt. Nagyon tipikus hiba. Így nagyon sok lényeges információ felett lehet, át tud siklani úgy, hogy ismét nem tanulta meg az adott nyelvi elemet, illetve az ismét nem válik  aktív tudássá.

Megoldást tehát a szaktanár tud nyújtani, aki kellő precizitással és szaktudással felméri a nyelvi tudásszintjét, figyelembe veszi az igényeit és céljait,  melyek alapján kiválasztja Önnek a legmegfelelőbb tananyagokat, tananyagcsomagokat.

Tananyagainkról bővebb információt tananyag- és  információs térképünkön talál.

Ez azt jelenti, hogy a személyére szabott javaslattal és személyes szakmai irányítással haladhat tovább, a lehető legkevesebb pénzből, bombabiztos nyelvi alapokra/at építve.

 Ugye már látja, hogy nem éri meg újrakezdeni az angolt?!

Kattintson ide, és töltse ki a szintfelmérőt, ami alapján tanmenet javaslatot készítünk Önnek! Hajrá, nincs vesztenivalója!  😉 

Amennyiben szaktanárunkkal személyesen kívánja felvenni a kapcsolatot, töltse ki az alábbi űrlapot, és Ő hamarosan felkeresi Önt emailben vagy telefonon.

View All

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x