18. Másképp kell-e tanítani az angol nyelvet?

Mielőtt válaszolnánk a kérdésre, végezzünk egy kis agytornát az angol nyelvvel kapcsolatban. Mit is tudunk róla?

 • Mivel három nyelvből gyúródott össze, túlélésre törekedve levette magáról a felesleges elemeket. Nincs igeragozás, főnév ragozás, nemek megkülönböztetése például a tárgyaknál, kimondottan magázás, illetve tegezés, és így tovább.
 • Szókészletét a három nyelv szókészlete alkotja, ezért aztán sok mindenre három szavuk is van (sertés, disznó = swine, pork, pig).
 • A szavakat több szófaji kategóriába is sorolhatjuk:
  work  = munka (főnév), dolgozik (ige) és munka(ruha) (melléknév).
  Ez teszi annyira egyszerűvé, ugyanakkor annyira bonyolulttá a nyelv értelmezését és megtanulását.
 • 12 igeidőben gondolkodik. Ez még önmagában nem lenne baj, de ehhez meg kell értenünk azt a speciálisan angol gondolkodásmódot, amit  ‘szemlélet’ -nek nevezünk.
 • Van kéttárgyas igéje. Mi is ez? Tudjuk talán, ha megtanultunk az iskolában, hogy igék léteznek tárgy nélkül (megérkezik), léteznek egy tárggyal (eszik egy almát), – ezt még valahogy bevesszük – de a legtöbb nyelvben nincsenek kéttárgyas igék: vesz egy könyvet valakinek. Ez sokaknál már önmagában kiveri a biztosítékot, de amikor a tanuló elkezdi a szenvedő szerkezetet tanulni, sajnos egy időre beáll az agya a kéttárgyas igéknél.
 • Nincsenek rejtett alanyok, hiszen a rejtett alany csak az igeragozásból derülhet ki. (Eszem. Ki eszik? Én.)
 • A fenti tényeket figyelembe véve látjuk már, hogy ha nincsen ragozás, egy szó több szófajú lehet, a tárgy néha határozó, valahogyan mégiscsak meg kell szerkeszteni a mondatot/gondolatot, hogy annak értelme is legyen. De hogyan? Ez itt a nagy kérdés. 

Mi úgy gondoljuk, hogy sikerült megfejtenünk a titok nyitját, és módszerünkkel (Organet), mely figyelembe veszi az angol nyelv speciális, más nyelvekre nem hasonlító felépítését, segíthetünk a tanulást megkönnyíteni. Ha minket választ, csak 6 személyes szakmai támogatást kell előre kifizetnie, amihez ingyen kapja a tananyagot, és ha nem tetszik, tovább keresheti álmai nyelviskoláját. De mi úgy gondoljuk, hogy inkább maradni fog. Kérjük, engedje, hogy elkényeztessük.

Az alábbi űrlapot kitöltve további tájékoztatást kaphat módszerünkről és tananyagcsomagjainkról.

View All

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x